by

Sinterklaas

De goede oude Sint is weer op weg naar Spanje en wat hebben we van hem genoten.

We zijn niet naar de grote intocht in Dokkum geweest. Er was slecht weer op komst (bij ons in Gorredijk onweerde het een paar keer met rake klappen!) en aangezien ik er alleen heen zou moeten met 3 kinderen, zaten wij lekker met een bakje pepernoten voor de tv te kijken.

Omdat onze meisjes van wat kleinschaliger gefeest houden, zijn ze de intocht in Nieuwehorne gegaan met hun Beppe (oma).

Mijn moeder had de draagzak (Tula Toddler) mee want ze wou onze jongste graag dragen, in plaats van in de buggy. Bij aankomst ging de Sint en zijn Pieten namelijk het dorpshuis in. De grote kinderen zaten op de stoelen. En de kleine kinderen waren bij hun ouders aan de kant van de zaal. Veel ouders stonden met hun kindje in de armen. Mijn moeder had daar onze dame in de Tula gedaan. Het viel haar ook op dat veel ouders hun kindje eerst op de ene arm en dan weer op de andere arm droegen. Van tillen worden je armen moe, van dragen in de Tula niet. En zo kon ze ook mee lopen met de oudere zussen om naar het podium te gaan, ze had de handen vrij om andere handjes vast te kunnen houden. Erg fijn hoor, als de oppas van je kindje het ook handiger vind om een draagzak te gebruiken.

Dinsdag 5 december kwam Sinterklaas nog een keer op de basisschool van onze meiden. Nu kon ik er bij zijn en ik bleef langer op school. De kinderen en ouders stonden buiten op het plein te wachten. De Sint stond tussen de schoolkinderen. Ik stond met de ouders achter de kinderen. En doordat ik onze kleine piet in de Tula had, kon ze alles de hele tijd goed zien! Maar ook schrok ze niet als de muziek onverwachts ging spelen. Ze voelt en merkt dat ik er niet van schrok, of als ik wel schrok voelde ze dat ik heel snel weer rustig werd. Dus zat zij ook heel rustig in de Tula. Daarbij was ze niet zo fit, dus ze vond het knuffelen heerlijk. Ze gaf geen kik en andere ouders dachten dat het nog een hele kleine meid was. Maar ze wordt echt over een paar dagen alweer 2 jaar!

Met feestdagen en evenementen vind ik het heerlijk om mijn meisje te dragen. Ze krijgt alles goed mee en is veel rustiger dan als ze in een buggy zit. Ook houden we elkaar lekker warm, wat met dit weer geen overbodige luxe is.

Onze feestdagen zijn nog lang niet voorbij. Een huwelijksjubileum van mijn ouders, de verjaardag van de jongste zelf en daarna nog kerst en oud en nieuw. Wij zijn nog lang niet uitgedragen. Tijdens alle feestjes gaat er een doek of draagzak mee.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *