Over mij

Ik ben Francisca Abma.

Ik ben getrouwd en samen hebben we drie dochters; feb’11, jun’13, dec’15 en een zoon aug’18

Sinds ik kinderen heb, ben ik begonnen met het uitproberen van allerlei manieren van dragen die voor mij niet prettig waren, of te weinig ondersteuning voor mijn kindjes gaven. Toen ons tweede kindje ongeveer een half jaar oud was, heb ik het dragen met een geweven doek uitgevonden. Eindelijk had ik een fijne manier gevonden om mijn kindje te dragen! Sinds dien ben ik om. Ik ben in het draagwereldje terecht gekomen en verdiepte me steeds meer in het dragen. Het is een hobby van me geworden. Ons derde meisje heb ik dan ook vanaf de geboorte heel veel gedragen. En draag ik nu nog steeds regelmatig.

Omdat de theorie over het dragen mij ook erg interesseert, ben ik in februari 2016 de opleiding draagconsulent 1 gaan doen bij Instituut voor Hechting. Deze opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen van de VDC (Vereniging DraagConsulenten).

Ik ben sindsdien draagconsulent. Op deze manier kan ik aan andere ouders met de juiste informatie mijn passie overbrengen.

In november 2017 heb ik draagconsulent 2 gehaald, om mijn basiskennis uit te breiden. En beter op specifieke hulpvragen in te kunnen gaan, als bijvoorbeeld vroeggeboorte, heupdysplasie of tweelingdragen.

Ik vind het belangrijk om mijn kennis op peil te houden, daarvoor bezoek ik ook regelmatig scholingsdagen voor draagconsulenten.

In februari 2018 heb ik de opleiding ‘Knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB®’ gedaan. Met deze uitbreiding van kennis wil ik ook zwangeren helpen door hun draagdoek te kunnen gebruiken tijdens het einde van hun zwangerschap.

In maart 2019 vond ik het tijd om de cursus “Dragen van prematuur geboren kindjes” te volgen.

Inmiddels heb ik veel ervaring opgedaan, met veel verschillende situaties en kinderen.