by

Herfst en snotneuzen

De blaadjes vallen van de bomen en de paddenstoelen staan weer in het bos.

Op de school van de oudste twee hoor ik gesnotter en gehoest. En thuis moet de jongste en ik er ook aan geloven.

Voorheen wilde ze niets anders dan ‘Heitie’ zeggen, maar inmiddels weet ze Mem vaker te roepen dan Heit.

Niet dat dit erg is, ze voelt zich niet lekker en dan wil je het liefst bij iemand zijn.

Aangezien Heit erg druk is en de laatste dagen pas ’s nachts thuis komt, als wij allemaal al lang op bed liggen. Is het met verkouden kindjes ook extra druk voor mij.

Mijn man is op de boerderij het gras aan het inkuilen. En als dat straks klaar is staat de mais oogst voor de deur. Ze doen het landwerk grotendeels zelf, dus ben ik af en toe een alleenstaande moeder ?

Op zulke momenten kan ik echt niet zonder mijn draagdoeken! De jongste hangt veel aan mijn been of komt zelf met een doek aan lopen. Zo kan ik dan toch haar aandacht geven, door haar bij me te dragen. En ik kan nog iets nuttigs doen in huis of voor haar zussen.

Het is fijn om onder schooltijd samen een wandeling te maken of gewoon lekker op de bank te liggen, boekjes lezen. Ook al voelt de jongste zich dan niet zo fit, het zijn echt geniet momentjes.

Even uit alle haast stappen en tijd voor elkaar hebben. Heerlijk!

Aan de andere kant hou ik ook erg van de herfst. De dagen worden korter en je zit toch meer binnen met de kinderen.

We hebben creatieve meiden (ik weet niet van wie ze dat hebben hoor??) en ze hebben net het maken van 3D kaartjes uitgevonden. Uren kunnen ze zich daar mee vermaken. En ik doe gezellig met ze mee. Want dat is toch wat ze het aller leukste vinden, als Mem samen met hun kaartjes gaat maken. We knutselen leuke dingen voor in huis, om de boel lekker knus en gezellig te maken. Ik hou er van, allemaal kinder-knutsel-werkjes door heel je huis.

Het is voor de kinderen vervelend als ze zich niet lekker voelen, en voor mij wat drukker dan normaal.

Maar uiteindelijk is het heerlijk om dan extra veel te knuffelen en tijd met ze door te brengen.

Kom maar op met die herfstvakantie! Is het al bijna zover??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *