by

Achter de schermen

Zoals de meesten van jullie wel weten, wonen wij op een boerderij.

De stallen voor de melkkoeien staan niet bij ons thuis. Dus regelmatig ga ik daar heen met onze meiden.

Super leuk vinden ze het om met Heit (papa) mee te gaan. Helemaal nu de oudste twee wat ouder worden. Als het even kan, stappen ze in zijn auto en vertrekken met z’n drietjes naar de boerderij. Ze spelen in de stal op de voergang, terwijl de mannen hun werk doen.

En heel handig! Het fietsen zonder zijwieltjes, hebben ze tussen de koeien geleerd. Want het is helemaal niet erg als je valt. Je valt in een grote bult gras. Verstoppertje spelen kan daar ook als de beste, niemand die je ziet met een deken van gras over je heen. Alle energie kunnen ze kwijt. Ze hebben immers de ruimte. Ze mogen vies worden en lekker hun eigen ding doen. Fijn om je kinderen zo op te zien groeien. Ik kan er echt van genieten als ik ze bezig zie!

Af en toe zien ze hoe een kalfje geboren wordt en mogen ze helpen om de fles te geven. Wie wil dit nou niet?!

De jongste krijgt de smaak ook al te pakken en gaat af en toe ook met Heit mee op pad. En is eigenlijk ook niet bang voor de beesten.  Maar als ik er dan ook ben, vind ze de koeien toch ook wel weer groot van dichtbij. Dus wil ze vaak dat ik haar til.

Voor mij betekent dit wel dat ik er achter aan mag rijden met de auto. Om ze weer op te halen en toch nog een beetje schoon en op tijd op bed te krijgen. Dit is vaak een drama, want ze willen pas naar huis als het werk gedaan is. Zo hoort dat!

Vanmiddag waren we uit school weer in de stal te vinden en onze oudste dochter vond het erg leuk om foto’s van ons te maken. Ik moet zeggen, ik ben best tevreden.

Ik ga vanaf nu vaker wat posten over ons leven met onze drie meiden, de boerderij en natuurlijk in combinatie met mijn draagmomenten.

Samen met de fotografe op de foto 🙂

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *