by

Baby kleding

Daar zit ik dan op de grond, in de slaapkamer van de twee oudste meiden. Om me heen staan allemaal dozen. Dozen vol kinderkleding die ik bewaard heb. Van maatje 50 tot en met 128… Wie wat bewaard die heeft wat 😉

De meiden zijn een dagje bij Pake en Beppe (opa en oma) geweest, dus ik heb alle tijd om even door de kasten van de meiden te gaan. Ook de baby kleertjes wil ik even bekijken, want daar zitten nog wel neutrale kleren en rompers in die we nog kunnen bewaren voor de kleine.

Zoals ik al eerder schreef, het is best wel een dingetje voor mij. Die meiden kleding op te ruimen. Het gevoel dat ik een periode afsluit terwijl ik met een dikke buik dat aan het uitzoeken ben. Dus ik besluit met een brok in mijn keel, de eerste pakjes van de meisjes te bewaren voor hun. De mutsjes of rompers waar hun naam op staat, bewaar ik ook.

Ik bewaar alles omdat ik kleding een tweede of derde leven gun. Heel veel kleren zijn nog goed, zodra ze te klein worden. Daarnaast ben ik van mezelf altijd zuinig op mijn spullen. Iets wat nog goed is, gooi ik niet weg. En op de boerderij is het gewoon super handig om kleding te hebben wat gewoon lekker vies mag worden. Zo hebben we ‘oude’ en ‘nette’ kleding. Want niet alleen gras of modder gaat lastig uit de kleren, koeienmest is ook hardnekkig! Zelfs als de meiden een overall aan hebben gehad, dat kan er gewoon doorheen 😊

Alles wat de jongste te klein is geworden, gaat gesorteerd in dozen aan de kant. Klaar om weg te brengen.

Daarna kan ik de kledingkasten van de meisjes door. Onze jongste is best lang en de middelste is niet zo groot voor haar leeftijd. Dus alles wat de middelste net te klein is, hoeft niet in een doos. Het gaat rechtstreeks naar de jongste. Ik ben wel kritischer geworden. Als je eenmaal bezig bent, doe je dingen sneller in de ‘kledingcontainer’ zak. Alles is nog heel, maar smaak verandert met de tijd.

Alles is weer up to date! Nu kunnen we kijken wat er nog bij moet voordat het echt zomer wordt. Voelt goed hoor, opgeruimde en geschifte kasten. En zelfs best wat kleding (nou ja, rompers) voor de kleine gevonden. Dat scheelt weer in de aanschaf.

Nu staan er gewoon 5! dozen en een halve vuilniszak op maat uitgezocht en klaar om weg gebracht te worden. Het liefst breng ik ze naar een goed doel. Want ook bij deze kleren is het zo: veel is nog goed, amper aan geweest en mooi. Of ik verkoop ze voor een symbolisch bedrag. Anderen voor een klein bedrag een doos vol kleren en mijn meisjes een zakcentje in de spaarpot.

Wat doe jij met spullen of kleren die voor jou gezin ‘over’ zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *